AluSign Indoor információs táblarendszer | Műanyag záróvégek

indoor-logo
mutatjuk-az-utat

elvalaszto

Műanyag záróvégek

A modulok használatának legegyszerűbb módja a műanyag záróvég alkalmazása. Fekete és világosszürke szín közül választhatunk, de a világosszürke záróvégeket átfesthetjük tetszőleges színűre. ezt legegyszerűbben a palackos akril festékekkel tehetjük meg, vagy airbrush segítségével részben, vagy teljesen kidekorálhatjuk őket. A műanyag záróvégek lehetnek sima (egy oldalas), kétoldalas, vagy háromszög kialakításúak.

Egyoldalas műanyag záróvégek

A sima záróvégeket felcsavarozhatjuk bármilyen felületre, vagy erős kétoldalas ragasztó segítségével felragaszthatjuk sík felületre.

 • Az egyoldalas műanyag záróvégek méretválasztéka: 31, 45, 62, 93, 125, 156, 187, 218, 250mm.
 • A záróvégek osztása ~31mm, kivéve a 45mm-es záróvéget, melynek osztása 15mm.
 • A 15mm-es modulokhoz nincs külön záróvég, de a 45mm-es záróvégekre 3db is felpattintható, vagy 1db 15mm-es és 1 db 31mm-es.
AluSign Indoor rendszer egyoldalas műanyag záróvégei
 • Lezárhatunk egy vagy több modult mind-mind a neki megfelelő záróvéggel. Az így lezárt modulokat szorosan egymás alá szerelve már táblarendszert kapunk.
 • Egy hosszú záróvégre felpattinthatunk több különböző méretű modult, az eredmény azonos lesz az előző esettel. Az alábbi képen felül látható a megoldás.
 • Egy modult lezárhatunk több rövidebb záróvéggel, pontosan fognak illeszkedni. Ezzel izgalmas megjelenéshez is juthatunk.
 • Az alábbi képen alul, balra látható a lehetőség. Továbbá a záróvégek között átköthetünk egy legalább 62mm-es modullal, tökéletes lesz az illeszkedés. Az alábbi képen alul, jobbra látható az eset.
Alusign műanyag záróvégek illeszkedése

!A 45mm-es modulok nem csak a saját 45mm-es záróvégükkel használhatók, hanem hosszabbakkal is, de ekkor egymás alatt kettőt kell párban használni. Továbbá a modul alsó éléből ki kell vágni egy kis darabot, melynek menetét az alábbi videón láthatjuk.

 
A tartalom nem elérhető.
A sütik használatát ide, vagy a
"Minden süti fogadása" gombra kattintva lehet jóváhagyni.
 

Kétoldalas műanyag záróvégek

A kétoldalas műanyag záróvégek lehetővé teszik, hogy a modulokat egymásnak háttal összeforgassuk. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy az így már kétoldalas rendszer mennyezetről függeszthető legyen, vagy falra szerelve oldalról a térbe nyúljon.

 • A kétoldalas műanyag záróvégek méretválasztéka: 62, 93, 125, 156, 187, 218, 250mm.
 • A kétoldalas záróvégek osztása ~31mm,így nem lehet használni a 15 és 45mm széles profilokat.
 • A kétoldalas záróvégekhez éket lehet alkalmazni ami meggátolja a modulok véletlen kicsúszását.
 • A függesztéshez függesztő elem való, mely egységek egymáshoz kapcsolásához is használható.
AluSign Indoor rendszer kétoldalas záróvégei
 • A kétoldalas záróvégek esetén ugyanúgy lehetőség van átkötésre, mint az egyoldalas záróvégeknél, ezzel 250mm-nél magasabb táblarendszert is ki lehet alakítani.
AluSign kétoldalas műanyag záróvégek átkötése
 • A kétoldalas táblarendszerek függesztéséhez függesztő elem való, melyet a két egymásnak háttal fordított modul közé lehet becsúsztatni. Továbbá ugyanezzel az elemmel táblarendszereket is egymáshoz lehet kapcsolni. Amíg a modullal való átkötés a 250mm-nél magasabb táblarendszerek kialakításához használatos, addig a függesztő elemmel való összekötés logikailag is szeparálja a rendszereket, mivel rés alakul ki közöttük.
AluSign Indoor függesztőelem használata

!A függesztő elem használatakor, és különösen a modullal való átkötéskor figyeljünk rá, hogy a megtartandó súly miatt végtelenül magas rendszereket nem lehet kialakítani.

!Egyik végével a falra szerelt kétoldalas rendszer esetén nem lehet túl hosszú a kinyúlás a súlya miatt, vagy pedig a szabad véget függeszteni is kell. Továbbá ügyelni kell rá, hogy fejmagasság felé legyen szerelve, nehogy sérülést okozzon.

AluSign kétoldalas záróvégekhez való feszítő ék

A képen a kétoldalas záróvégekhez való feszítő ék látható, melyet a záróvégek kivágásába lehet csúsztatni.

Háromszög alakú műanyag záróvégek

A háromszögletű záróvég szintén kétoldalas kialakítást tesz lehetővé de V alakban. Alkalmas asztali névtáblákhoz, vagy mint a kétoldalas záróvég, falra szerelve, oldalról a térbe nyúló elemként. Ilyenkor a háromszög csúcsának lefelé kell néznie, mert felülről nincs takarás, ami csúnyán nézne ki, ha látható lenne.

 • A háromszögletű műanyag záróvégek méretválasztéka: 31 és 62mm.
 • Az osztás 31mm, így 2db 31mm-es modul, vagy 1db 62mm-es modul alkalmazható oldalanként
AluSign Indoor háromszögletű záróvég és feszítő ék
 • A háromszög záróvégekhez éket lehet alkalmazni ami meggátolja a modulok véletlen lecsúszását a záróvégről.
AluSign Indoor háromszög záróvég feszítése ékkel

!Egyik végével a falra szerelt háromszög rendszer esetén nem lehet túl hosszú a kinyúlás a súlya miatt. Továbbá ügyelni kell rá, hogy fejmagasság felé legyen szerelve, nehogy sérülést okozzon.

A műanyag záróvégek nagyon jól használhatóak a fenti alkalmazások esetén. A modul vastagságok variálásával izgalmas kialakítások érhetőek el, de a záróvégek között értelemszerűen csak azonos hosszúságú modulok lehetnek. Fém oldalzárók alkalmazása esetén sokkal több lehetőségünk van ennél.

alusign-logo-kicsi

AluSign knows the way.
We want you to discover it.

A ’90-es években alapított Belga AluSign cég egyike a világ vezető moduláris információs rendszer gyártóinak. – Az extrudált alumínium profilok előállítása ISO 2000 minőségbiztosítási rendszer alapján történik. A gyártáshoz felhasznált EN AW 6060 közepesen ötvözött alumínium különösen alkalmas extrudáláshoz és magas felületi minőség eléréséhez. Az alumínium profilok 15 mikronos eloxálása megfelel a QUALANOD – EWAA/EURAS építészeti anódizálás minőségi elvárásainak.

Az alusign.hu honlap az R+C Zrt. AluSign információs táblarendszerekkel foglalkozó honlapja.
Az R+C Zrt. a Belga AluSign cég termékeinek magyarországi disztribútora.

© 2016 R+C Zrt. Minden jog fenttartva. | All Right Reserved
Ez a weboldal a Belga AluSign cégtől származó médiatartalmat is használ | This website uses media contents from AluSign – Belgium too